Pred Jarunom je prva drugoligaška sezona u njegovoj stogodišnjoj klupskoj povijesti. Izazovi koji ih očekuju nisu nimalo lagani, ali kako kažu ljudi iz kluba, cilj je osigurati ostanak u 2.HNL. Denisa Bezera koji je prošle godine odveo Jarun do kraja na klupi je naslijedio Jerko Leko, bivši hrvatski reprezentativac. Rezultat je to sklopljene suradnje između Lokomotive i Jaruna. Leko je dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio juniore Lokomotive, prošle sezone kratko je zasjeo na klupu Hrvatskog dragovoljca, ali je po odlasku Gorana Tomića s klupe Lokomotive vrlo brzo povučen na trenesko mjesto prve ekipe Lokomotive. Tamo se baš i nije proslavio, a kakve će rezultate postizati u 2.HNL pred nama je da vidimo. Uz Leku na klupi će sjediti Kristijan Polovanec, koji je prema viđenom dobro nagazio dečke u pripremnom razdoblju.

U svakom slučaju momčad Jaruna doživjela je pravu transformaciju, ostali su tek Baraban, Jugović, Špišić, Spudić, Bamba, Proleta, Blaževski, Ačkar i Kelava. Tako da trenutno nitko ne zna što se može očekivati od novog drugoligaša ove sezone. Prijateljski dvoboji u pripremnom razdoblju tek su naznake da se dobro radilo i da se Jarun ima pravo nadati ostanku u ligi. Važno je spomenuti kako će svoje domaće utakmice Jarun igrati u susjedstvu, na stadionu NK Kustošije. O ambicijama kluba ali i o momčadi nedavno smo pričali sa predsjednikom kluba, Grgom Jolićem.

– Očekujem da budemo stabilna sredina, da nemamo veze sa ispadanjem i mislim da ćemo to i uspjeti. Dečki koji su došli iz Lokomotive su educirani mladi igrači i mislim da ćemo s njima i s još tri četiri iskusna igrača od prošle sezone, Jugović, Baraban, Kelava, koji su već igrali i prve lige, to moći i ostvariti. To je neki cilj pa ćemo vidjeti kroz sezonu kako će se stvari razvijati – rekao nam je tada Jolić.

– Uspostavili smo suradnju sa Lokomotivom, sjeli smo se i dogovorili za dvije minute. Što se tiče dosadašnjeg rada mogu reći da sam oduševljen, to je ono što sam očekivao. Radi se fizički puno jače nego što se radilo do sada i to je za svaku pohvalu – nastavlja o suradnji sa trenerom Lekom i Lokomotivom.

DOŠLI:

Bruno Bermanec (Lokomotiva), Robert Radić (Lučko), Dalibor Vrbanić (posudba Lokomotiva), Antonio Kćira (Trnje), Ivan Bošnjak (Mladost Ždralovi), David Večerić (posudba Dinamo), Tin Karamatić (Opatija), Lovro Dobrić (posudba Lokomotiva), Gabrijel Groznica (posudba Lokomotiva), Matej Adžić (Kurilovec), Filip Dujmović (Maksimir), Marin Mudražija (Dubrava), Marko Brkić (posudba Dinamo), Nikola Šiško (HŠK Posušje), Park Jung-Sung (Lokomotiva), Kim Chan-Woo (Bravo, Slovenija).

nk jARUN
Dolasci u NK Jarun

OTIŠLI:

Otišli: Patrik Gugec, Toni Šoša, Marko Čerdić, Josip Vrdoljak, Petar Radoš, Matej Vragolović, Matej Čičković, Admir Mislimi, Tin Andre Tolić, Marin Tomšić

Rezultati pripremnih utakmica:

Jarun – Lokomotiva 1:2

Lučko – Jarun 1:1

Jarun – Karlovac 2:1

Jarun – Rudeš 1:1

Jarun – Mladost Ždralovi 7:0

Jarun – Zagorec Krapina 2.1

Vrbovec – Jarun 1:2

Ravnice – Jarun 0:1

Jarun debi ima u subotu kod jakog Dugopolja, a želje predsjednika Jolića su…

– Pa mislim da će tamo biti dosta naših navijača, a uz dobru atmosferu mislim da bi za nas i remi bio dobar na startu sezone.

Izvor / preuzeto s cronogomet.com