S ODGODOM INmusic festivala #15 na lipanj iduće godine nastavljaju se potvrde izvođača koji će doći i na to izdanje, a među njima je i američki alt metal bend Deftones.

Time se pridružuju već objavljenim headlinerima The Killers i Nick Cave & The Bad Seeds.

Multiplatinasti i Grammyjem nagrađeni kalifornijski alternativni rockeri u svojoj glazbi balansiraju i istražuju krajnosti agresivnog metal zvuka i elemenata psihodelije i shoegazea.

Bend su osnovali srednjoškolski prijatelji Stephen Carpenter, Abe Cunningham i Chino Moreno u kalifornijskom Sacramentu 1988. godine, a dolaskom Chi Chenga Deftonesi formiraju stabilni četveročlani postav.

“Iako najčešće gurani u ladicu nu metala, Deftonesi su svoj jedinstveni glazbeni stil gradili pod utjecajem raznolikih, naizgled i nespojivih glazbenih utjecaja – od hard core punka, Bad Brainsa i Afrike Bambaatae do The Curea i Depeche Modea – zbog čega su zasluženo prepoznati kao glazbeni inovatori koji nadilaze žanrovska određivanja”, ističe se u najavi.

Kako se dodaje, nakon hvaljena prva dva studijska izdanja Adrenaline i Around The Fur, s kultnim izdanjem White Pony 2000. godine Deftonesi u očima kritike i obožavatelja postaju glazbena kategorija za sebe, “Radiohead metal žanra”.

Uslijedili su Deftones (2003.), Saturday Night Wrist (2006.), Diamond Eyes (2010.), Koi No Yokan (2012.) i Gore (2016.), a Deftonesi su ostali jedan od najuzbudljivijih bendova čije svako novo izdanje budi znatiželju rock i metal alternativne scene.

U rujnu 2020. objavili su deveti studijski album Ohms, popraćen odličnim prijemom kritike i publike, a krajem prošle godine obilježili su i dvadesetu obljetnicu izlaska albuma White Pony, povodom koje je uz reizdanje originalnog albuma obožavateljima predstavljen i bonus album remikseva Black Stallion na kojemu gostuju Robert Smith (The Cure), Mike Shinoda (Linkin Park) i DJ Shadow.

Jubilarno izdanje INmusic festivala #15 održat će se na uobičajenoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 20. do 22. lipnja.

Već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume festivala.

Izvor / preuzeto s index.hr