Klubovi ne rade, kafići ograničeno, pa su se mladi počeli okupljati na lokacijama na otvorenom diljem grada. Jedna od njih je Jarun, a mnogi rekreativci i stanovnici kvarta žale se na smeće koje za sobom partijaneri redovito ostavljaju. Međutim, čini se kako problem nije samo u mladima – nakupine smeća “bujaju” po cijelom kvartu.

Naime, nekoliko nam se čitatelja javilo s istim problemom – kartonske kutije, plastične vrećice, boce, stara odjeća, pa čak i pokvareni mikseri, stari namještaj… Nema čega nema, a većina toga stoji pobacano oko krcatih kontejnera.

Najgore je, kažu stanari okolnih zgrada, kad padne kiša – a to je u posljednje vrijeme često.

“Jedna riječ – fuj. Bude tu i trule hrane koji psi i mačke ravlače po kvartu, pa se to sve razmoči kad padne kiša. Nemam komentara. Ne samo da je to sve skupa ružno za vidjeti, nego i smrdi, nepodnošljivo je”, rekla nam je čitateljica koja živi u okolnoj zgradi.

A kako to sve izgleda, uvjerili smo se iz prve ruke, a baš smo naletjeli i na gospodina koji je odlagao nekoliko kartonskih kutija – pored kontejnera predviđenog za papir. “Nemam druge opcije, kontejneri su krcati. I da hoću – kamo?”, rekao nam je sliježući rukama.

S istim problemom javila nam se još i studentica Lara koja je, kaže, nedavno doselila na kvart – i neugodno se iznenadila. “Ja sam mislila, Jarun, jezero, zelenilo, a ono – k’o da sam u geto došla. I žale se na nas mlade, a što stariji rade? Ovo je grozno, ne samo da izgleda očajno, nego smrdi. Em su kontejneri krcati, em od odvajanja otpada – ni ‘o’”, nezadovoljna je Lara.

20210517 111831 20210517 111854 20210517 111859 1 20210517 111906 1

U vezi cijele situacije poslali smo upit i Zagrebačkom holdingu, podružnica Čistoća, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

Izvor / preuzeto s zagreb.info